Welcome to my life

Följ med mig på min resa till Brighton.

Prioritera, Matilda!

Publicerad 2012-12-29 15:39:40 i Allmänt,

Det är nu fem dagar kvar tills flyget tar mig till England, FEM dagar!! Det är helt sjukt, och jag tror inte att jag själv har förstått det ännu. Men samtidigt kan jag inte vänta tills jag kommer dit, att få spendera ett halvår där. Det känns lite overkligt, och tankarna går runt och runt i huvudet. Hur kommer det att vara? Kommer jag trivas? Kommer jag få några vänner? Tänk om hemlängtan blir för stor? Hur kommer min värdfamilj att vara?
Tankarna går, men djupt inne så vet jag att det kommer bli bra. Men det är svårt att inte tänka tankarna.

Nu när det är endast(!) fem dagar kvar till avresa, är det verkligen dags att ta i tag packningen. Att packa, är verkligen inte lätt. Kanske är det svårare för oss tjejer att packa? Själv har jag en tendens att ta med mig alltför mycket, som jag inte använder. Eller som de senaste gångerna som jag åkt till Underbara :) Polen. Och tagit med mig för lite kläder. För man lär ju sig inte läxan, fast man upplever den om och om igen :)

Men nu sitter jag här och försöker,har rensat ur garderoben det jag ska ha med mig, eller åtminstonde kanske skulle vilja ha. Men nu när allt ligger på sängen. Så känns det som att det är allt för mycket kläder. Man ska ju bara ha med sig lite, för man lär ju köpa lite i england med.... Allt ska ju med hem igen i sinnom tid.

Det är så mycket man behöver tänka på, det är bagage vikt, Väderförhållande. Jag menar, måste man ha med sig vinterjackan? Här i Sverige så ligger det runt nollan, ibland minus och ibland plus. Medan i Brighton där jag ska vara, där det är vårväder om man jämnför med Sverige. Ligger ju på 10 grader i Brighton idag, och en vecka framöver. Hur varmt som helst, än de -2 man har här i de smäländska skogarna.

Det gäller att prova sig fram, och börja Prioritera. Behöver jag ha så mycket kläder egentligen´? Om jag skippar lite kläder, för jag ju plats med något annat som jag vill ha med mig, osv.

Så nu måste jag forsätta att packa, lär ju ta ett tag till... :)
Höres

Hur det gick till

Publicerad 2012-12-27 20:55:00 i Allmänt,

Hallå där!

Matilda vart namnen, och jag är 19 år gammal. Den 3 januari går flyget till England, där jag ska studera engelska under 6 månader i Brighton. Jag kommer att åka med EF, och studera på deras skola i kust staden Brighton.

I höstas så beställde jag hem EF's broschyr. Jag var länge inne på att åka till Kanada. Toronto och Vancover, ja vem hade inte velat åka dit lixom? Men desto längre bort man ska, desto dyrare blir det. Jag fick tyvärr lägga undan tanken om Kanada, eftersom jag ville söka CSN bidrag för att kunna finansiera min studievistelse.

Då gick tankar vidare till England och Malta, som är de länder som främst var mest tilltalande. Det finns något som heter Multi och twin year har jag för mig. Som jag också var inne länge på. Jag menar att få chansen att studera på fler än en stad, vore ju otroligt. Men då kom ju frågan, vilka länder/städer ska jag välja? Då vart det Brighton och Eastbourne som stack ut för mig.

Jag som annars är en speedway nörd, så var England ett land som hade lite mer + sidor, i och med att de har en liga där. Och att det dessutom fanns ett lag i Eastbourne. Var ju hur bra som helst, men det visade sig sedan att skolan i Eastbourne inte var godkänd ännu av CSN. Så det blev istället Brighton som jag bestämde mig för.

Idag en vecka innan flyget bär av, så känner jag mig nöjd med mitt beslut! Och kan knappt vänta tills jag sitter på flyget till England.

EF har hjälpt mig med det mesta, och jag har fått hur bra service som helst. Det är ett företag som jag varmt rekommendera till er alla som är sugna på att åka iväg!

Ni kan besöka deras hemsida på www.ef.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela